Sunday, 25 September 2011

Kami ENP



Actually this is an Event Management group.
We known as Emerald Nuansa Production  
   the feel of event...



Wednesday, 24 August 2011

Dah Nak Raya kan...


pejam celik pejam celik, lg seminggu nk raya.. cpt nye..  ape pown zue ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri. maaf zahir dan batin. 

p/s : just simple post :)  




Thursday, 18 August 2011

dh bersawang blog aku ni...

Assalamualaikum. dh lama sya x jenguk awk kan blog. sian awk. dh bersawang pown. sori la ek. saya sibuk keja n mls nk buka awk . hehe... sebenarnya saya ni ade mcm2 nk post kat awk. tp x tau la nk post yg mana 1. nk je tulis suma. tp cm x best lak nt. pening kengkawan sya. awk pown mesti pening kan. ahaha... 
ape pown, sya nk ucap kan selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak. blum terlambat lg kan. selagi berada dlm bulan posa ni, selagi 2 la leh ucap kan. hehe.. ntah ape2 kan. hmmm... ape lg yg nk saya merepek kat awk ni hah.... x tau la. mmg la de mcm2 nk tulis kat cni. tp x best la campur. kan.. kan... kan...  xpe ah, nt sya post lg,. Insya Allah...  

x kisah la untuk rakan kat FB ke, silent reader pown leh gak.. hehehe....








Tuesday, 5 July 2011

PUAS!!!

3 Julai 2011
hari Ahad

setelah lama ku pendamkan perasaan ni, 
sejak aku keja kat sini la.. hehe...
ri ni, seorang supervisor telah kena tengking ngan aku.
x penah aku tension mcm ni. 
ni may be terlampau tension ngan dya
sekali je memain ngan aku, 
terus aku tengking dya dpn cuctomer.    
PADAN MUKA!!!!

thanks to the supervisor because make me release from the tension.

HAHAHAHAHA..... 


bukan supervisor marah aku, tp aku yg marah supervisor!! 








Thursday, 16 June 2011

sibuk keja.

sori la ye.. sejak keja ni, x sempat la nk update blog. tambah lak, broadband belum bayar lg. ni pown gna broadband kawan je. cian kan... ni pown sekadar menjenguk je.. hehe... nanti la zue update lain k. cian lak kat awk kan blog. hahah... jgn risau. zue slalu ingatkan awk.  

asalnye nk wat header utk blog. tp mls nk belek.  :)

Friday, 20 May 2011

santau

tgh hari td sja la tgk Wanita Hari Ini (WHI). tajuk perbincangan ri ni ialah 'Santau Angin' . kalau dgr je perkataan santau, ape yg terlintas difikiran anda..??? hmmm... mesti seram kan. and then ade terfikir x cm ne terjadi, n mcm ne nk elakkan nye?? td tetamu jemputan WHI merupakan pesakit atau mangsa santau. nama dya sama ngan nama i. haha... kebetulan je 2. dya dtg ngan suaminye. n ada sorang ustaz. Puan Zuriana tu x tahu yg dya kena santau n dya ingat dya sakit. selama 20 tahun dya menderita sakit tu. lepas tu, 1 hari dya tgk iklan kat tv pasal 1 pusat perubatan Islam ni. nama pe ntah i x ingat lak. then dya pown g lah berubat kat sana. Alhamdulillah... dya dh sembuh.  lg 1 n secara kebetulan lak, I tgk cite indon yg pasal kisah2 teladan ni la.... cerita dya lebih kurang pasal santau gak. tajuk dya 'Sihir Pemusnah Rumahtangga' .berbalik pas WHI, td ustaz dlm 2 ade ckp cara nk elak kan nye.  mcm2 cara skrg ni. dlu santau ni biasa2 je. skrg ni dh dimodifiykan dgr menggunakan mcm2 cara n bahan. ok, mula2 i nk ckp mcm ne leh terjadi. actually, ade mcm2 cara. yg i dgr td, selalu nya kat kedai mkn la. diorang nk kena kan org kat situ. bahan yg  selalu digunakan seperti kaca, miang buluh, bisa ular n byk lg lah. salah 1 yg dya bgtau td, bisa ular. bisa tu diorang letak dlm botol sbyk setengah botol kecik, pas 2 diorang puja, then bila  tiba bulan purnama penuh, bisa 2 akan memenuhi botol 2. errmmmm... I x ingat lak pastu diorang wat pe n cm ne. hehe.. sori.. kita balik kpd kat kedai mkn td, ada dua cara diorang wat kat situ. I just ingat 1 je iaitu diorang buang kat situ just guna hujung jari je. diorang letak ckit kat hujung jari then petik je. utk elakkan benda ni berlaku n cm ne kita nk tau kat kedai 2 ade santau ke x?? k.. cm ni, sebelum kita minum, pegang gelas n jari hujung letak kat bwh gelas. tu utk elakkan santau 2 masuk dlm minuman or mknan kita. cara kedua nk elakkan sama gak, pegang gelas then baca Bismillahirrahmanirrahim sebanyak 6 harkat. then gelas 2 akan meletup secara tiba2. mmg ia akn mengejutkan org di sekeliling anda. tp biarkan je n ckp xde ape2. setakat ni je lah yg I ingat . ini sekadar info tambahan yg i dpt kongsi bersama la. pas ni, sama2 la kita mengambil langkah berjaga2 utk mengelakkan semua ni terjadi k.

RENUNG-RENUNGKAN... SELAMAT BERAMAL... 

p/s : sentiasa berzikir juga dpt mengelakkan drpd terkena santau ni.







Saturday, 14 May 2011

mmg xde keja...!!


skrg kol brp ek?? 
mata x ngantuk plak...
so, dh x de keja.
ini lah jd nye.

desktop jadi mangsa aku!!

Jd keja kan...
hahaha....
Main susun2 icon kat situ...
Besar kecik besar kecik kan....
Tukar2 wallpaper..
Emerald Nuansa punya logo jd pilihan ku.  


Friday, 13 May 2011

Jejalan lepas tension after exam..


aku abis exam 8/5/2011 utk semester 2 ni... before abis exam lg aku n dyg dh plan nk g jejelan. dekat2 je.. mlm sblum nk g esok 2, kitorang ckp nk g kol 10 dr umah n kebetulan dyg nk g byr intersesi dya. pas 2 x pe. esk nye bgun je tdo kol 9, aku tetiba sakit kepala lak... xpe lah. aku ckp kat dyg, sori x leh nk pegi. terpaksa la dyg g sorg coz nk byr intersesi n on that day is the last day to pay it. aku sambung tdo blk. dlm kol 10.30 pg cm 2 aku terjaga n bru tingat aku nk amik duit. so, terpaksa la aku bgun n gagah kan diri jgk utk g sana. sblum mandi tu, aku cas la bateri nfon pink aku ni. tp masa nk kuar umah tgk2 bateri xde!!! hampeh tol. x masuk rupanye!! azah ckp kat aku bwk je lah charger. so, aku pown bwk la... then, aku pown bgtau dyg yg aku nk g kat dya n after that trus g shah alam. tp masak gak la nk tggu bas U90 tu sampai!!! hadoi.... sampai je kat PKNS tu, ckp kat dyg kita g mkn dulu la k. lapar la.... so, kitorang pown g lah McD.. aku order set ape ntah. x ingat lak. dpt gelas 1. not bad la.. mula 2 duduk kat tmpat xde plug. ye la dh tempat de plug suma org guna. cm ne aku nk guna. hehehe..... past tu, de la kapel ni bgun dr tmpat nye. kitorang pown duduk la situ, nasib baik ade plug. so aku cas la nfon pink aku ni.. hehe... hampir penuh la bateri nye. sudah je mkn kitorang g P.A.S. aku n dyg main la bowling dlu. walaupown byk msuk longkang je, tp mmg puas la main bowling. dh lama x main kot....  hahaha.. jd kekok dh. pas main bowling, bru aku ngan dyg g shopping2. sekadar yg mampu je la. past tu g SACC, just jejalan n duk kat kerusi OGAWA tu. then, duduk kat bangku dpn kedai kat situ. budak umah ckp nk dtg. so, kitorang tggu la diorang kat situ. hampir sejam gak la. smpai je diorang, si aween ni nk g kedai hinode shop n nk beli hadiah utk mak dya sempena hari ibu. past tu ramai pakat g kedai buku n beli komik n novel. al maklum la... diorang ni ulat buku. aku ni x minat baca buku. so, aku just tgk2 je la buku kat situ. hehehe....  lepas je membeli past tu kitorang trus blah n g mkn. mkn nasi la plak... dh 2 hari x mkn nasi kot... huh..!! xbleh2.... g lah mkn kat seksyen 2 sana tu. aku mkn nasi goreng daging merah n ABC. ABC dya... perrrhhhh....!! sedap doooee.....!!! mcm2 ada.... mkn punya mkn.. dh abis... hahaha... time 2 berangkat. kitorang g dataran shah alam. mula 2 g dataran kat jam besar 2. duduk2 n lepak kejap. then g dataran kat padang tu lak. duduk bersila kat pdg tu sambil mkn kuaci. aween blanja. hahaha... mkn je, air nye xde. ahaha... main sana, main sini.... pose sana, pose sini. lalalala... dh x larat pose kitorang blk la.. dh masing2 penat. ape pown mmg best la.. segala tension yg melanda suma hilang. happy sgt2!! 


p/s : lau bleh nk je g ari2. hahaha.... melampau la 2 lau hari2!!!

ni la gelas yg aku dpt
 
lunch mkn ni je.. hehe...
saja je letak pic dyg
main bowling dulu (hanya link bowling je k..)
hehe....
dyg x perasan 
layan perasaan...
dk menerai spek mata lak... haha...
model broadband... hahaha....
lepak time... 
miya yg kiut
hampir boring n sori la pic blur
azah dh nk blk johor
bukan kat i-city ye....
kwn2 ku yg gila kamera... hehe...
kanak2 riang 
ngantuk ke cik driver.... hehe...
dlm kol 12 cm 2 la kitorang gerak balik... smpai umah dlm kol 1 cm 2 la... ape pown, mmg best la ngan kengkawan ni... 


thanks my friends...!!

Wednesday, 4 May 2011

Peritnya..... n Serik...!!

Hampir bbrp bulan x jumpa. (lebih kurang la..) diri ni just menanggung rindu pada mu.. hari-hari aku rindu pada mu.. tidur ku merindui mu. mkn ku merindui mu.. kebetulan pulak besday mu bulan ini, dan aku cadang nk sambutnya dgn mu. tp x boleh jgk.. x pe lah. aku sabar dan aku balik kampung. bila blk kg aku x terasa sgt merindui mu kerana aku gembira dpt berjumpa dgn family tercinta yg dh 4 bulan lama x jumpa. mlm besday mu, aku anta msg utk wish besday n kamu just bls '' tengkiu ''. n dlm hatiku berkata x pe... i'm happy with the message. sebelum tdo, aku anta msj ckp "one msg from u is enough for me. sorry coz x leh nk sambut besday u" tp u x bls. aku sabar je. ikutkan hati, aku x nk ganggu kamu. tp ape kan daya kerna diri ini amat merindui mu. selalu aku anta msj, tp x berbalas. sedih sgt2.. diri ini sgt sakit. buat ape keja pown x leh nk fokus. ye la.. kan dh nama pown rindu. aku x tahu ape salah aku. dh berkali-kali aku minta maaf. tp xde balasan. lama kelamaan aku dh x tahan nk tanggung rindu ni. aku anta msj n luah kan perasaan aku ni. tp...... ape yg aku dpt?? pada hari yg sama aku luahkan keluhan hati aku, kwn ku baru sja ku tenangkan dari menangis akibat masalah yg hampir sama. balik saja rumah dlm 2 jam cm 2, kamu pulak anta msj yg kamu suruh pilih jln masing2. (paham kan ape maksud nye... mls la nk ckp) terus aku lempar handphone  aku ke lantai!! aku masuk bilik dgn perasaan kecewa yg teramat sgt!!! member yg ku tenangkn td anta msj "zu, kite syg kan A (bukan nama sebenar) , kite x nk ilang dya.." dgn segera aku g ke bilik nya dan aku ckp aku dh xde ape2 dgn B (bukan nama sebenar). terus aku nangis kat dya n dya terkejut.  td aku tenangkan dya, skrg dya tenangkan aku plak. ape yg aku boleh buat hanya menangis n kesal. rindu ku padamu terbalas dgn perkataan 'break up' mu.. x berbaloi dgn penderitaan ku mengharapkan rinduku terhenti utk bertemu dgn mu.. skrg aku cuba utk tenangkan hati ku dan cuba melupakan mu. semoga engkau bahagia bersama org tersayang dan jumpa dgn wanita yg lebih baik dari ku. selamat tinggal awak... 

patah hati

kecewa



p/s : aku jd serik untuk bercinta. ape yg aku takut kan sudah berlaku. 
extra info : kwn baik aku 2 org kat kampung (budak u yg sama) dh single..!! campur aku jd 3. dlm masa 1 minggu kami 3 org jd single. haha.. 1geng = 3 org ---> single. sabo je lah.



Monday, 25 April 2011

BALIK KAMPUNG


Abis je exam eko, esok tu kol 11.30 pg kuar g tggu bas. Naik bas nk balik Kedah kol 2. Sampai kt kulim dlm kol 8.45 mlm cm tu la. Nama pown blk kg... so, sah2 la x study.. hehe... saja je blk kg. Dah gap 2 minggu. Tunggu lg.. blk la.. nt pas abis je final, nk kena wt bajet n bentang blk. Tp x tau la jd ke x. Lau x jd x pe la... leh la aku keja. Cuti 4 bulan kot... dh la sem dpn byk gna duit. balik kg ni mmg nk release tension puas2 r.. byk sgt pk kat puncak. Exam la... umah la... duit la.. 2 la.. ni la... haiiy... mcm2!! Rasa nk je jerit kat situ. Eh.. xleh2. Nt orang sebelah mrh lak. Nt kata la umah kitorang ni bising la.. hape la... hmmm.... sabo je lah. Rasa nk je bako umah org tu. Hek3... masa kat umah ape yg aku wt ek?? Hmmmm.... mula2 aku tgk tv. Dh mlm aku tgk la tv... esok nya aku g ronda2 ngan motor baru.. lg ape ek?? Ahhh.. mcm2 lah aku wt. Td ptg aku g pasar mlm.. x de la beli ape pown, just ronda2 je. Dh lama x g pasar mlm cni.  Insya Allah rabu ni aku blk puncak semula. Tp tiket blom beli lg... nuwet x dhe ni.. hadoi.. xpe2... hendak seribu daya, x hendak seribu dalih.

balik umah xde can la nk tdo lama.. hehe.....










Thursday, 14 April 2011

dah abis pown sesi pembelajaran sem 2 ni...

Khamis (14/4/2011)
sesi pembelajaran utk sem ni dh abis.. just waiting for the final..
sementara nk abis 2, mau mcm nk meletup je kepala ni.
full with test!!
past 1 test, sambung lak ngan test 1 lg... 
langsung x baca ape.
x sempat la nk baca la. 
nasib baik la case study dya senang la jgk..
hehe... sng ker..??? :) 
skrg ni guna konsep berserah je lah. hahaha....
ape pown i will do the best...
n my friend also... 


ALL THE BEST TO ALL OF MY FRIEND ,
EMERALD NUANSA PRODUCTION... 








Friday, 1 April 2011

The End of Drama Class :(

together with cikgu Aril. where's me??? hehe..

Dh nk habis pown sem 2 niey, best mmg best. tp yg x best nya bila klas drama dh nk abis. lg 2 kali jumpa cgu. then, perfrom utk final drama then... habis la... . ri 2 abis je klas ekonomi, trus g klas drama. cgu bgtau 2, bgtau ini.. n so on lah. kejap je klas 2 ri 2. abis je klas, kitorang sempat snap2 pic ngan cikgu. cikgu Aril mmg sporting. klik sana.. klik sini.. klik situ... hehehe... mcm2 gaya pose!! perrrhh..!! ape pown cikgu n geng2 drama mmg best!! 
Cikgu Aril... 
miya n azah
member drama a.k.a budak2 klas aku



Wednesday, 2 March 2011

BUDAK EVENT YG RAJIN . . .

Best title... 

hari ini hari Rabu. bersamaan 2/3/ 2011. klas just ada 1  je... tp kitorang stay back untuk wat keja BEL . kitorang duduk kat bilik kaca n then kitorang kongker plug kat situ. hahahaha.... sian senior2 kat situ.  sori k.. sape cepat, dya dpt kan. kitorang kena cari outline tentang baby dumping ( pembuangan bayi ). kitorang cari sebab or punca terjadinya benda 2, kesan, dan cara penyelesaiannya. byk sgt!!! n paling kesian n sedih bila tgk pic baby yg dibuang. Ya Allah.... ape salah baby 2... seorang insan yg x berdosa dan belum mengenali dunia diperlakukan sedemikian rupa. kenapa lah manusia begitu kejam.???!!! org yg nk anak susah sgt nk dpt kan nye. tp, org yg x nk... senang je dpt... berita baru2 ni, pelajar tahun akhir sebuah IPTA sanggup tunggang motor sejauh 300 km semata-mata untuk buang baby nye... tgk lah. nk kata x pandai, dh nk abis blaja pown...! pandai pown salah, x pandai pown salah. hadoi... terlebih pandai sgt la kot. ntah la.. dunia2... selalu org ckp org yg diam je 2 baik xde byk masalah. tp, btol la, diam2 ubi berisi. last2.., mmg berisi pown.. hehehe... payah btoi..!! x tau la nk ckp cm ne lg. mcm2 dh cara, nasihat n so on dh diberi, dihebahkan. tp, akibat bisikan iblis, manusia lemah dan rebah dgn hasutan tersebut. maka, lahirlah bayi yg malang... 




bahana nafsu...

bertudung labuh x semestinya x bermasalah...
akhirnya... lahir lah bayi yg x berdosa.
apa salah bayi ini??



Renung-renungkan lah...

Friday, 25 February 2011

edit blog sampai otak pown dh block....!!! :)

PENAT...!! 


dr kol brp ek aku dk edit blog ni...
punya la lama!
tp, apa pown x jd.
ye la...
aku blom pandai lg bab2 ni..
dh la klas web design pown x leh amik.
cm ne la aku nk pandai pasal web2 ni.
aku mmg minat suma ni. 
tp, dh x leh. 
nk wt cm ne...
sabar je la..
perut pown dh lapar nie,
mkn blom.
dk ngadap laptop ni je dr td.
nasib baik la aku dh mandi. 
lau x.... hmm...
pham2 sendiri la ye...



hahaha........

I'M THE NEW BLOGGER (19/02/2011)

Assalamualaikum. 


i'm the new blogger.. 


The Blogger

biasa la, nama pown baru. so, lau ada kekurangan tu.., biasa la kan. before that, my name is zuriana. u can call me zue. ish, mcm dlm klas la plak. xpe2. whatever lah. hmm.... org lain wat blog, zue pown nk wat blog jgk. hahaha... mcm2 la. skrg ni dh kol 2.15 a.m. nk tdo blom ngantok. so, tetiba rasa tringin nk ada blog. 2 yg leh wujud blog ni haaa... best ke ada blog ni??? blom cuba blom tahu. so, zue nk cuba lah. blog ni mungkin akan jd medium untuk zue lepaskan rasa tension, geram, sedih, n happy pown leh gak kan. errrmmmmm.......nk tulis pe lagi ni hah????? atoyai.. x pe lah. let's me think first. then, when i already have the idea, i will write here k. bleh cm 2??? ahhh... biar la kat i.. blog i. suka suki la zue nk wt pe kan. hehehe... 

Sabar Je La...

bz sgt ke????!!!
lau bz, ok.. up 2 u. 
I don't care.
u can do what u want.
after this, i will not disturb u again.
u can take time how long u want..!!!
if can, no need to find me..!!
arrrggghhhh.... tension btol la..!!!


ASSALAMUALAIKUM...
hanya itu yang ku mampu...

.

Tuesday, 22 February 2011


.....Cuba.....



My blog was not complete yet. I'm still learn how to improve my blog. I create this blog with myself. Nobody teach me.  I like to try something that i don't know. orang cakap, x try x tahu. So, zue try la. Jgn takut untuk mencuba. jgn lak cuba something yg x baik. tu dah salah tafsiran.dgn mencuba, ia dpt meningkatkan keyakinan diri... tapi, zue pown still kurang keyakinan diri gak. xpe2, zue akan cuba ... 

     
          YAKIN BOLEH...!!!

               ZUE BOLEH...!!!


KISAH MAT REMPIT

Zaki seorang Mat Rempit sejati. Dia sanggup tidak bekerja semata-mata untuk menjadi Mat Rempit sepenuh masa. Kerjanya setiap hari hanyalah menunggang motor secara berbahaya di jalan-jalan sekitar kampungnya sambil menyergah dan mengurat anak anak gadis di kampungnya.

Pada suatu hari, malang tidak berbau, Zaki terlibat di dalam satu kemalangan di hadapan kubur cina kampungnya. Akibat terkejut, Mak Limah yang kebetulan di dalam lori yang disergah oleh Zaki telah melatah sehingga tangannya membaling sebatang lembing tepat-tepat terpacak di dahi Zaki sehingga tembus ke belakang tengkuk Zaki.

Bergegas Pak Amin ayah zaki ke hospital sebaik sahaja mendapat berita tentang anaknya yang cedera itu. Sebaik sahaja sampai di hospital, Pak Amin bertanya kepada Doktor tentang keadaan anaknya,

Pak Amin: Bagaimana keadaan anak gua doktor?
Doktor: Harap bertenang Pak Cik, anak pakcik cedera parah.

Pak Amin: Bagaimana keadaan kecederaannya Doktor?
Doktor: Sebatang lembing terpacak di dahi anak Pak Cik tembus ke belakang tengkuknya. Kami takut sekiranya lembing itu terkena otaknya, anak pak cik boleh mati.

Pak Amin: Kalau tak terkena otak dia, dia mati tak doktor?
Doktor: Kalau tak kena tak matilah! Tetapi dalam keadaan sekarang keadaan itu adalah mustahil.

Pak Amin: Oh begitu.... Alhamdulillah selamat anak gua...
Doktor: Kenapa pak cik? Pak Cik tak bimbang ke lembing tu terkena otaknya?

Pak Amin: Anak saya tu Mat Rempit Doktor, Mat Rempit mana ada otak!

bleh cm ni???

HADIAH TERBAIK . . .




Kepada kawan - Kesetiaan
Kepada musuh - Kemaafan
Kepada ketua - Khidmat
Kepada yang muda - Contoh terbaik
Kepada yang tua - Hargai budi mereka dan kesetiaan.
Kepada pasangan - Cinta dan ketaatan
 

Kepada manusia - Kebebasan